Det fik jeg ud af hingstekåring i Herning

Hingstekåring i Herning havde i år et lidt andet formål end det plejer. Normalt er jeg der for underholdningens skyld, især i form af at shoppe rideudstyr 😉 Men i år skulle jeg kigge efter faren til min kommende ridehest.

Tanker om valg af hingst til min avlshoppe

Jakas Deena

Jeg var så heldig, at jeg sidste efterår fik mulighed for at købe Look Ups mor Jakas Deena. Hun er født i 2004, og er efter De Noir / Blue Hors Agent. Hun er kåret med bronzemedalje i Dansk Varmblod.

Deenas første føl var Look Up, og han blev født i 2009. Efterfølgende har Deena fået 4 føl.

Jeg har haft et fantastisk forløb med at træne Look Up op – og det var derfor helt oplagt for mig, at købe Deena for at prøve at få en lille Look Up junior i 2020. Men hvem skal jeg vælge som hingst? Du kan læse mine tanker om det i følgende afsnit.

Jeg har gjort en del research i blodlinjer, for at være så beredt som muligt, når jeg skal vælge hingst. Look Up er efter Londonderry, som er en storrammet, højstillet hingst. Og hvis jeg selv skal sige det, så var matchet mellem Londonderry og Deena ret godt.

Derfor går jeg efter en hingst, som er storrammet og højtstillet. Derudover vil jeg gerne bruge en hingst som er lidt yngre, fordi det betyder at den er et resultat af mere forfinet avlsarbejde.

Jakas Look Up som føl
Jakas Look Up som føl

Når man skal vælge hingst, skal man generelt prøve at finde en, der kan opveje nogle af de mangler hoppen har. Jeg kigger fx efter overlinje og galop, fordi det er der hvor Deena kan forbedres mest. Man kan dog ikke være helt sikker på, at hingstens gener kommer til at slå igennem. Man siger gerne, at mindst 60% af føllets gener kommer fra hoppen. Derfor er det vigtigt at have fokus på, at hingsten matcher din hoppe bedst muligt – og ikke bare vælge den hingst man bedst kan lide.

Idet jeg aldrig har prøvet at vælge varmblodshingst før, har jeg søgt hjælp fra dem, som ved lidt mere om det. Jeg har blandt andet snakket med Birgitte og Leo fra Stutteri Harrysminde, som har mange års erfaring med succesfuld avl af Dansk Varmblod.

Derudover har jeg også snakket en del med Karina Kofoed-Nielsen, som tidligere har ejet Stald Jakas. Hun har sammen med hendes mand avlet både Look Up og Deena.

Blue Hors Zackerey

 

Jeg kommer til at vælge en af følgende hingste:

Blue Hors Zackerey

Jeg kan godt lide Zackerey, fordi han er i familie med både Blue Hors Zack og Sandro Hit. To legender,
der virkelig har vist deres værd i både ridningen og avl. Han har 3 fantastiske gangarter,
og så lader han til at være meget ridelig.
Du kan læse mere om Zackerey her. 

D’avie

D’avie

Jeg kan godt lide D’avie, fordi han har vist en enorm ridelighed og spektakulære gangarter.
Han har en kanon god galop, og overlinje – som jeg er særligt opmærksom på.
Derudover er hans morfar Londonderry, som er Look Ups far.
Du kan læse mere om D’avie her.

 

 


Bøgegårdens Santiago Bernabéu

Bøgegårdens Santiago Bernabéu

Jeg kan godt lide Bøgegårdens Santiago Bernabéu, fordi han er en meget let
og elegant type, som kommer ud af en meget gennemavlet familie.
Han har en specielt god galop, og så er han meget storrammet.
Han er kun 3 år og blev kåret i Herning i år.
Du kan læse mere om Santiago Bernabéu her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>