Sådan træner jeg til dagligt

Den daglige træning

Når jeg træner Look Up i dagligdagen har jeg meget fokus på veksling mellem de forskellige typer af træning. Det har jeg, fordi Look Ups gå-på-mod og lyst til at gå til ridning har bidraget til, at vi aldrig rigtig har døjet med samarbejdsproblemer. Derudover har jeg altid givet mine heste mere fri end dem jeg sammenlignede mig med. Når jeg siger dette, så skal du selvfølgelig have i mente, at hestens temperament spiller en stor rolle. Look Up er generelt en meget ridelig hest, som faktisk er bedre efter en fridag eller to, fordi han ikke har særlig meget brug for at blive aktiveret. Der er jo nogen heste, der kræver mere mental aktivering end andre for at fungere. Her har min hest mest brug for, at restituere. Så kommer motivationen tilbage, og efter sin(e) fridage er han klar både fysisk og psykisk til at træne videre, så vi kan blive bedre. Jeg går generelt efter, at træne øvelser 3-4 dage i ugen, lave løsgørende træning 1-2 dage, samt holde helt fri 1-2 dage i ugen.

Hjælp med unghesten

Jeg har altid reddet undervisning mellem 1-3 gange i ugen. Da min hest altid har skulle uddannes, grundet dens unge alder, har jeg haft brug for hjælp. Især fordi at jeg aldrig havde prøvet at ride en hest op fra bunden af før. For mig har det været vigtigt, at have en professionel til at guide mig igennem hele uddannelseforløbet. De unge heste udvikler sig hele tiden, og derfor kan der hurtigt opstå situationer, hvor man bliver i tvivl om hvordan man som rytter skal reagere. Det kan fx være at hesten vil løbe ud gennem den ene skulder, vil løbe lidt fra hjælpen eller noget helt tredje. Derfor kan det være meget fornuftigt, at have en træner, som kan hjælpe en med at få rettet op på det – inden det det tager overhånd.

Hjælp med Grand Prix-hesten

Efter niveauet er blevet lidt højere, og der er konstant er ting, der skal forbedres, får jeg mere hjælp end tidligere. Efter at have været på grand prix niveau i lidt over et halvt år, blev det ret tydeligt for mig, at jeg havde brug for mere hjælp. Der var to grunde til det; 1. Look Up var stadig kun 9 år, og derfor var der plads til meget forbedring. 2. Konkurrenterne får bare mere hjælp, og det kunne ses på deres udvikling – og måske lige så meget min langsommere udvikling. Hvis jeg virkelig gerne villle være med, og fordi vi begge var debutanter på grand prix-niveau – så skulle vi have mere hjælp. Derfor står Look Up nu ved Maik Kohlscmidt i Lemming, ved Silkeborg, og her får vi fuld træning. Det vil sige, at vi får hjælp næsten hver gang vi træner – og det kan ses på udviklingen. Nu sker der virkelig noget 🙂

Hygge-dage

Men idet Look Up kun lige er fyldt 10 år, skal vi stadig passe på ikke at træne alt for meget. Han skulle gerne holde mange år endnu. Derfor gør jeg meget ud af at lave afveksling. Du kan læse om hvorfor afveksling er vigtigt her. 

Der hvor Look Up står nu, er der både mulighed for at ride i skoven, longere udenfor, samt at trække en tur i naturen. Det giver mental energi til os begge, så vi er klar til at give den en ekstra skalle under træningen.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>